KošarkaReprezentacija BiHSportVijesti

Bosnić: Dati ćemo sve od sebe

Bosnić: Dat ćemo sve od sebe da se plasiramo u drugi krug kvalifikacija za SP, najvažnije da budemo zdravi

Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je saznala imena protivnika u prvoj fazi kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, koje će se 2023. godine održati u Indoneziji, Filipinima i Japanu.

Naš nacionalni tim nalazi se u grupi F zajedno sa selekcijama Litvanije, Češke Republike i Bugarske. Sigurno da Zmajeve ne čeka lagana misija, ali selektor Vedran Bosnić poručuje kako je uz pravi pristup sve moguće.

“Dobili smo ekipe koje su izborile plasman na Evropsko prvenstvo, što dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Mi ćemo dati sve od sebe da budemo što konkurentniji i pokušamo izboriti drugi krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Iskreno se nadam da će biti dozvoljeno prisustvo publike na utakmicama kvalifikacija, puna dvorana u domaćim susretima predstavljala bi veliku motivaciju igračima i meni”, ističe Bosnić u izjavi za zvaničnu stranicu KSBiH te naglašava:

“Najvažnije je da budemo zdravi i da na pravi način iskoristimo prve utakmice u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo kako bi se što bolje pripremili za Eurobasket, koji nas čeka sljedeće godine”.

www.basket.ba