BiznisHranaVijesti

MADI – Rolovana piletina

Sastojci:

  • 100g MADI pilećeg filea
  • 40g sira trapista narezanog na listiće
  • goveđi pršut
  • suhe smokve i grožđice
  • vrhnje i rum
  • začin za piletinu

Priprema (45 min, srednje zahtjevno, 2 osobe):

  1. Pileća prsa prerezati na dvije polovice, te svaku zasjeći na pola ali ne do kraja nego da nam ostane cijela kao veća šnicla.
  2. Svaku polovicu istanjiti na prozirnoj foliji tučkom za meso te začiniti začinom za piletinu.
  3. Na pripremljenu aliminijsku foliju poredati goveđi pršut te preko pršuta preklopiti pileću šniclu.
  4. U tavu staviti rum, dodati smokve i grožđice te sve kratko pirjati na laganoj vatri dok se arome ne sjedine. Zatim dodati tučeno vrhnje i lagano izmješati da dobijemo fini sos.
  5. Preko piletine staviti dva lista sira trapista i preko svega nanijeti sos od smokava i grožđica.
  6. Sve zajedno urolati u aluminijsku foliju i tako kuhati 20 minuta.
  7. Gotovu rolovanu piletinu izvaditi te isjeći na šnite debljine 1,5 cm.
  8. Isječeno servirati na tanjir. Dekorisati goveđim pršutom, suhom smokvom, grožđicama i peršunovim listom.

Prijatno!

www.madi.ba