BiznisHranaVijesti

Klas – Visokoproteinski hljeb

lasov Visokoproteinski prvi put je izašao na tržište 2017. godine i ostvario nevjerovatne tržišne rezultate. Prateći potrebe naših potrošača, odlučili smo se za korak dalje, pa sada vaš omiljeni Visokoproteinski možete naći u upečatljivom novom pakovanju.

Klasov Visokoproteinski proizveden je od sojinog brašna i pšeničnih mekinja, sa sjemenkama lana, susama, suncokreta, zobenih i ječmenih pahuljica.

Mekinje i sjemenke obezbjeđuju ovom hljebu značajne količine biološki aktivnih nutrijenata, vitamina i mineralnih materija. Prehrambena vlakna ovaj hljeb čine vrlo značajnim za zdravlje probavnog trakta i crijeva, ubrzavaju varenje hrane i iskorištavanje nutrijenata, hrane dobre bakterije koje su značajne za zdravlje crijeva. Nezasićene masne kiseline omega-3 čuvari su našeg srca, djeluju protivupalno, utiču na zdravlje mozga.

Proteinski hljeb je idealan za sportiste, vegetarijance i sve one koji žele reducirati unos ugljikohidrata i zdravije se hraniti.

Samo tri kriške ovog hljeba mogu zadovoljiti 30 posto dnevne potrebe za proteinima i 20 posto ukupne potrebe za vlaknima. Visokoproteinski hljeb ima nisku energetsku vrijednost jer ne sadrži dodatne šećere. Bogat je izvor i omega-3 masnih kiselina, pa ima još značajniji uticaj na zdravlje. Ovaj hljeb trenutno distribuiramo na područja Sarajeva i Mostara, a plan nam je da ga plasiramo i na teritoriju cijele BiH.

www.klas.ba