BiznisHranaVijesti

Madi-Pileća juha sa avakadom

Sastojci

  • 350-400g  kuhanih pilećih prsa, natrganih ili narezanih na tanke trake ili rezance
  • 2-3 luka, sitno nasjeckana
  • 1,25L pilećeg temeljca
  • 1-2 sušene ljute papričice, narezane na vrlo tanke trakice
  • 1 avokado
  • sok od limene ili limuna, za prskanje
  • 3-4 stabljika mladog luka, tanko narezanog
  • 2 kašike nasjeckanog svježeg korijandera
  • 1 limeta, narezana na kriške i nekoliko tortilja čipsa, za prilog (po želji)

Priprema: 40min, nije zahtjevno, 4 osobe

  1. Ulijte temeljac u veliku tavu s debelim dnom, dodajte luk i ljute papričice te zakuhajte
  2. Za to vrijeme prerežite avokado oko košpice na dvije polovice. Razdvojite, zatim nožem uklonite košpicu. Pažljivo ogulite koru, meso avokada narežite na kocke i odmah poprskajte sokom od limete kako ne bi promjenilo boju
  3. Posložite mladi luk (po želji, blanširajte mladi luk prije toga), piletinu, avokado i korijander na dno 4 zdjelice za juhu ili u veliku zdjelu za posluživanje.
  4. Kutlačom prelijte vrući temeljac preko toga i, po želji, poslužite s kriškama limete i malo tortilja čipsa.

Prijatno!