Upoznajte heljdu i naše Heljdino brašno kojeg karakterizira “ᴢᴅʀᴀᴠʟᴊᴇ”
- Zahvaljujući svom hranjivom sastavu heljda je pravo bogatstvo od biljke
- Heljda obiluje škrobom, dobar je izvor biljnih vlakana, beta karotena, vitamina B, željeza, kalcija, cinka, magnezija, mangana i folne kiseline
- lako je probavljiva i idealna za osobe sa poremećenom probavom, doprinosi održavanju normalnih razina šećera u krvi i ne izaziva značajne skokove inzulina.
- Preporučuje se osobama koje imaju problem sa probavom, bolove u želucu, pomaže kod crijevnih oboljenja, a također smanjuje rizik od oboljenja raka
- Heljdino brašno koristi se za pripremu hljeba/kruha, finijih peciva, palačinki i tjestenine
Sve ovo je razlog više za uvođenje heljdinog brašna u svakodnevnu ishranu.


