BiznisHranaVijesti

Tuzlanska so-Pastrmka u foliji

Koja je vaša omiljena riba, riječna ili morska i kako je spremate? Za pripremu ribe preporučujemo Tuzlansku začinsku so, koja intenzivira miris i poboljšava okus hrane na prirodan način.

Namirnice:

(za 2 osobe)

  • Pastrmka 500 g
  • Bijeli luk
  • Crveni luk
  • Krompir
  • Špinat
  • Maslac
  • Maslinovo ulje
  • Peršunov list
  • Limun
  • Biber
  • Tuzlanska *
  • Do-Do začin

Način pripreme:

Prvo na maslinovom ulju restovati crveni i bijeli luk. Dodati blanširani špinat i krompir sječen na kockice. Dalje dodati Tuzlansku, Do-Do začin, biber  i staviti ružmarin.

Tako pripremljenom masom napuniti pastrmku umotati u foliju i peći u rerni oko 30 min.

Pripremljenu pastrmku servirati uz krompir salatu.

www.solana.ba