Bimal ulje recept – Šparoge i losos
BROJ OSOBA: 3 | VRIJEME PRIPREME: 40 min | TEŽINA PRIPREME: srednje
Sastojci:
- 200 g lososa
- 300 g šparoga
- 1.5 dl vrhnja za kuhanje
- 1 mladi luk
- 1 kašičica kopra
- 1 narezani limun
- BIMAL OMEGA ulje
- so i biber
Priprema:
Šparoge očistiti, te vrhove prerezati na pola a stabljike na okrugle kriške. Mladi luk narezati i na BIMAL OMEGA ulju propržiti. Potom dodati šparoge i dinstati sve zajedno nekoliko minuta tako da ostanu svijetle i hrskave. Dodati zatim vrhnja za kuhanje, malo soli i bibera i skloniti sa vatre. Losos narezati, posoliti i pobiberiti, te peći na BIMAL OMEGA ulju svega 1 minutu. Na tanjir prvo servirati šparoge i na njih staviti losos, izrezani limun i posuti sa koprom.



