BiznisHranaVijesti

MADI – Piletina u kaputu

Sastojci:

  • 8 jufki
  • 1 jaje
  • 200 ml jogurta
  • 1 prašak za pecivo
  • 100ml ulja
  • 4 kašike griza
  • 500 g MADI pilećeg filea
  • 200 g Gouda sira
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • Začini (so, povrtni začin, paprika, kopar)

Priprema (45 min, srednje zahtjevno, 3 osobe):

  1. Pileći file isjeći na trakice i dodati začine
  2. U jogurt dodati umućeno jaje, ulje, prašak za pecivo, griz i malo soli – sa ovom smjesom premazujemo list jufke, preko njega staviti i drugi list zatim i njega premazati
  3. Na užoj strani lista pred kraj staviti pileći file i narendani Gouda sir
  4. Zamotati i redati u nauljen pleh
  5. Od ove smjese se mogu napraviti 4 rolne
  6. Ostatak smjese iskoristiti za prelivanje preko rolnica
  7. Peći u zagrijanoj pećnici na 250 stepeni dok ne porumeni
  8. Kada budete gotovo preliti vrhnjem za kuhanje.

www.madi.ba