BiznisHranaVijesti

Madi: Pileći batak s karabatakom

Iskošteni pileći batak s karabatakom punjen rižom

Sastojci:

  • 4 iskoštena bataka s karabatakom
  • so
  • začini
  • maslinovo ulje
  • crvena paprika
  • 1 kašičica senfa
  • 1 kašičica meda
  • 300 g riže (poluskuhane)

Priprema (45 min, srednje zahtjevno, 2 osobe):

  1. Pronaći odgovarajuće male zdjelice koje će nam poslužiti kao kalup i u svaku stavljati začine.
  2. Pileće meso ubaciti u kalup sa kožicom prema dole, kako bi upilo začine, zatim popuniti rižom i krajevima piletine koji su prešli preko zdjelice zatvoriti.
  3. Napunjenu piletinu staviti u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
  4. Peći u zagrijanoj rerni na 200°C 15-ak  min.

Napraviti presjek i servirati.

Prijatno!

www.madi.ba