BROJ OSOBA: 4 | VRIJEME PRIPREME: 60 min | TEŽINA PRIPREME: srednje
Sastojci:
- 250 g riže
- 500 g fileta lososa
- kašika sjeckanog đumbira
- 2 dl krem pavlake
- glavica crvenog luka
- čen bijelog luka
- 4 kašike sjeckanog peršuna
- 2 kašike BIMAL OMEGA ulja
- so, biber
Priprema:
Rižu skuhati na srednjoj temperaturi dok ne omekša, a u tavi na BIMAL OMEGA ulju ispržiti filete lososa po nekoliko minuta sa obje strane pa ih staviti u tanjir. U istoj tavi na BIMAL OMEGA ulju propržiti sjeckani đumbir, crveni i bijeli luk, uliti krem pavlaku, posoliti, zagrijati do ključanja, vratiti filete, poklopiti i kuhati desetak minuta. Na kraju umiješati peršun, skloniti sa ringle i poslužiti preko kuhane riže koja se može ukrasiti proprženim lukom, uz salatu po želji.