BiznisHranaVijesti

Solana Tuzla – Šiš ćevap

Solana Tuzla recept – Šiš ćevap

Namirnice:

(za 1 osobu)

  • Teletina bez kosti 200 g (od plećke)
  • Crveni luk 100 g
  • Paprika svježa 50 g
  • Sirće 10 g
  • Paradajz sos 20 g
  • Maslo 20 g (ulje)
  • Crvena paprika
  • Biber
  • Tuzlanska 2g *
  • Do-Do začin
  • Karanfilići 2-3 zrna

Način pripreme:

Meso isjećemo na kocke kao i luk. Na žicu nižemo meso pa luk, završavamo mesom. Kada smo nanizali poredamo u šerpu. Dodamo maslac, biber, Tuzlansku,a Do-Do začin, crvenu papriku,  2 zrna karanfilića, paradajz pire, malo sirćeta da se luk ne bi raspao i među prstima malo šećera.

Prvo stavimo na temperaturu 150ºC da meso i luk puste vodu. Zatim smanjimo vatru, pokrijemo šerpu, dodajući po malo vode (ili goveđe nemasne supe). Kada meso omekša, pobiberimo krupno tucanim biberom.

www.solana.ba

www.tuzlanska.ba