BiznisHranaVijesti

MADI-Punjeni batak sa karabatakom

Sastojci:

  • MADI batak sa karabatakom bez kosti 4kom
  • MADI Pileća šunka Grande Special 100g
  • 3 kašike senfa
  • 100g ribane gaude
  • 40g suhog mesa
  • 30g ribanog parmezana
  • 30g krem sir
  • 1 jaje
  • sredina od 2 kriške hljeba
  • 2 glavice crvenog luka
  • 4 češnja bijelog luka
  • peršun
  • so
  • biber
  • začin za piletinu
  • maslinovo ulje

 Priprema (45 min, srednje zahtjevno, 2 osobe):

  1. MADI batak s karabatakom bez kosti, rastanjiti čekićem, te ga začiniti začinom za piletinu s obe strane, a unutrašnju stranu premazati senfom.
  2. U posudu staviti isjeckano suho meso, MADI pileću šunku, gaudu, parmezan, sir, sredinu hljeba, jaje, peršun, so i biber, pa sve sjediniti.
  3. Po punu kašiku fila staviti na svaki komad mesa, zarolati i krajeve pričvrstiti čačkalicom.
  4. Poredati u keramičku tepsiju premazanu maslinovim uljem.
  5. Ostatak fila rasporediti okolo.
  6. Crveni luk izrezati na četvrtine, bijeli na polovine i rasporediti po piletini i ostatku fila. Izrezati meso i servirati uz prilog po želji.

www.madi.ba