Sastojci:
- MADI batak sa karabatakom bez kosti 4kom
- MADI Pileća šunka Grande Special 100g
- 3 kašike senfa
- 100g ribane gaude
- 40g suhog mesa
- 30g ribanog parmezana
- 30g krem sir
- 1 jaje
- sredina od 2 kriške hljeba
- 2 glavice crvenog luka
- 4 češnja bijelog luka
- peršun
- so
- biber
- začin za piletinu
- maslinovo ulje
Priprema (45 min, srednje zahtjevno, 2 osobe):
- MADI batak s karabatakom bez kosti, rastanjiti čekićem, te ga začiniti začinom za piletinu s obe strane, a unutrašnju stranu premazati senfom.
- U posudu staviti isjeckano suho meso, MADI pileću šunku, gaudu, parmezan, sir, sredinu hljeba, jaje, peršun, so i biber, pa sve sjediniti.
- Po punu kašiku fila staviti na svaki komad mesa, zarolati i krajeve pričvrstiti čačkalicom.
- Poredati u keramičku tepsiju premazanu maslinovim uljem.
- Ostatak fila rasporediti okolo.
- Crveni luk izrezati na četvrtine, bijeli na polovine i rasporediti po piletini i ostatku fila. Izrezati meso i servirati uz prilog po želji.