BiznisHranaVijesti

Klas recept-Štrudla sa pekmezom

Sastojci:

500g Zlatni puder brašna

  • 100g šećera
  • 1 kesica kvasca
  • 250ml mlijeka (toplog)
  • 2 jaja
  • 100g margarina
  • Narendana limunova korica
Priprema:

Zamijesiti tijesto od navedenih sastojaka, zatim ostavite da odstoji oko 20 min, a onda tijesto prekuhajte. Nakon što još neko vrijeme odstoji razvijte ga oklagijom i namažite pekmezom, urolajte i zagrijte rernu na 200°C.

Ubacite tepsiju u rernu i pecite 15 minuta. Nakon toga smanjite na 180°C i pecite dodatnih 20 minuta. Često provjeravajte i ako/kad primjetite da je porumenila, prekrijte štrudlu folijom.

Ugasite rernu i ostavite štrudlu u toploj rerni još 3 do 5 minuta. Eventualno pospite šećerom u prahu.

www.klas.ba