BiznisHranaVijesti

Zeljanica sa Klasovom jufkom

Klasova Pasterizovana jufka

Ukoliko želite iznenaditi porodicu nekim specijalnim obrokom, predlažemo vam da napravite Polaganu zeljanicu sa Klas jufkama.

Sastojci:
  • 500g Klas jufke
  • 600g svježeg kravljeg sira
  • 4 jaja
  • 200g kajmaka
  • 200ml mlijeka
  • 200ml kiselog vrhnja (po želji)
  • 250g špinata
  • so
  • 100g putera (za premazivanje)
 
Priprema (50 minuta):

Dobro razmutite jaja, zatim dodajte mlijeko, kiselo vrhnje, sir, kajmak, nasjeckan špinat/zelje, te sol. Sve dobro promiješajte.

Tepsiju premažite dijelom putera, stavite jedan list jufke, pospite ga dijelom rastopljenog putera, složite sljedeći list jufke i premažite dijelom pripremljenog fila.

Postupak ponavljajte sve dok ne potrošite jufku i fil. Na kraju stavite preostala dva lista jufke, pospite preostalim puterom, pa stavite u zagrijanu rernu na 200°C i pecite oko 40 minuta.

Pitu narežite na veće kocke i toplu poslužite. Po želji, možete je poslužiti i uz jogurt.

www.klas.ba