Sastojci:
- 500 g brašna
- 150 ml vode
- 150 ml mlijeka
- 4 kašike ulja
- 1 kašikica šećera
- 1 kašikica soli
- 2 kašikice kvasca
- 1 jaje za premazivanje
Priprema (50 min, srednje zahtjevno, 2 osobe):
- Kvasac i šećer staviti u toplo mlijeko i ostaviti da nadođe, umijesiti tijesto nakon otprilike 15 minuta.
- Tijesto možete podijeliti na dva dijela ili raditi jednu veliku štrudlu.
- Loptice pokriti salvetom i ostaviti oko 15 min.
- Razviti tijesto kao jedan pravougaonik, premazati ajvarom.
- Redati @madi.387 sudžuk i izrendati sir.
- Od duže strane urolati tijesto pazeći da sudžuk ostane na istom mjestu.
- Prebacite Stromboli na pleh i premažite jajetom.
- Možete pokriti štrudlu da raste dok se rerna ugrije, peći na 200°C dok se blago ne zarumeni.
Uživajte!