BiznisHranaVijesti

MADI recept – Stromboli

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 150 ml vode
  • 150 ml mlijeka
  • 4 kašike ulja
  • 1 kašikica šećera
  • 1 kašikica soli
  • 2 kašikice kvasca
  • 1 jaje za premazivanje

Priprema (50 min, srednje zahtjevno, 2 osobe):

  1. Kvasac i šećer staviti u toplo mlijeko i ostaviti da nadođe, umijesiti tijesto nakon otprilike 15 minuta.
  2. Tijesto možete podijeliti na dva dijela ili raditi jednu veliku štrudlu.
  3. Loptice pokriti salvetom i ostaviti oko 15 min.
  4. Razviti tijesto kao jedan pravougaonik, premazati ajvarom.
  5. Redati @madi.387 sudžuk i izrendati sir.
  6. Od duže strane urolati tijesto pazeći da sudžuk ostane na istom mjestu.
  7. Prebacite Stromboli na pleh i premažite jajetom.
  8. Možete pokriti štrudlu da raste dok se rerna ugrije, peći na 200°C dok se blago ne zarumeni.

Uživajte!

www.madi.ba