BiznisHranaVijesti

MADI piletina u umaku od hurmi

Sastojci:

  •  MADI grill pile vrećica
  • 1 kašičica curry začina
  • so, biber
  • 50 ml ulja
  • 1 glavica crvenog luka
  • 250 ml kokošije supe
  • 15 hurmi
  • 100 ml jogurta
  • 1 kašičica gustina

Priprema (60 min, srednje zahtjevno, 2 osobe):

  • Pile isijecite na manje komade. Ostavite po strani batake i krilca, a ostatak iskoštite.
  • Meso posolite, pobiberite i dodajte curry začin.
  • U tavi zagrijte ulje i pržite komade piletine dok ne porumene.
  • Narežite crni luk, pa dodajte piletini. Pola sata dinstajte na umjerenoj vatri.
  • Gotovu piletinu izvadite iz tave. Procijedite supu, a gustin umutite sa malo vode, pa dodajte supi stalno miješajući. Dodajte sve u tavu u kojoj se pržila piletina.
  • Hurme podijelite na polovine, spustite u tavu i dodajte jogurt.
  • Dodajte curry I so. Sos dobro podgrijte.
  • Jelo poslužite uz pečeni krompir i salatu po svom ukusu.

Prijatno!

www.madi.ba