BiznisHranaVijesti

Tjestenina s OVAKO pilećim fileom

SASTOJCI:
  • 400 g „Ovako“ svježeg pilećeg filea
  • 300 g tjestenine (fusilli)
  • 500 g pelata iz konzerve
  • 250 g gaude
  • 2 mrkve
  • 1 luk
  • 2 češnja bijelog lula
  • Bosiljak
  • Origano
  • Biber
  • So
Priprema:

Pileći file isjeći na što manje kockice, pa ga kratko prepržiti na malo ulja te izvaditi i ostaviti sa strane. U istu posudu u kojoj ste pržili piletinu dodajte sitno nasjeckan luk, pa ga dinstajte par minuta. Ubacite narendanu mrkvu i sitno nasjeckani bijeli luk. Kratko dinstajte pa vratite kockice piletine. Sve posolite, pobiberite i dodajte bosiljak i origano. Pelat paradajz isjeckajte na kockice, pa ga zajedno sa sosom dodajte mesu i mrkvi. Neka sve krčka oko 20 minuta.

Tjesteninu skuhajte prema uputstvu na pakovanju, pa je iz šerpe direktno prebacite u tepsiju. Ne morate je previše cijediti. Sve prelijte sa sosom, pa preko toga izrendajte sir i stavite u zagrijanu rernu na 200°C oko 25 minuta, odnosno dok sir lijepo ne porumeni.

https://www.youtube.com/watch?v=ilB40Zg2T_E