SASTOJCI:
- 400 g „Ovako“ svježeg pilećeg filea
- 300 g tjestenine (fusilli)
- 500 g pelata iz konzerve
- 250 g gaude
- 2 mrkve
- 1 luk
- 2 češnja bijelog lula
- Bosiljak
- Origano
- Biber
- So
Priprema:
Pileći file isjeći na što manje kockice, pa ga kratko prepržiti na malo ulja te izvaditi i ostaviti sa strane. U istu posudu u kojoj ste pržili piletinu dodajte sitno nasjeckan luk, pa ga dinstajte par minuta. Ubacite narendanu mrkvu i sitno nasjeckani bijeli luk. Kratko dinstajte pa vratite kockice piletine. Sve posolite, pobiberite i dodajte bosiljak i origano. Pelat paradajz isjeckajte na kockice, pa ga zajedno sa sosom dodajte mesu i mrkvi. Neka sve krčka oko 20 minuta.
Tjesteninu skuhajte prema uputstvu na pakovanju, pa je iz šerpe direktno prebacite u tepsiju. Ne morate je previše cijediti. Sve prelijte sa sosom, pa preko toga izrendajte sir i stavite u zagrijanu rernu na 200°C oko 25 minuta, odnosno dok sir lijepo ne porumeni.
https://www.youtube.com/watch?v=ilB40Zg2T_E