BiznisHranaVijesti

MADI piletina sa krompirom

MADI piletina sa krompirom i paradajzom

Sastojci:
  • MADI Piletina 700 g
  • Krompir 600 g
  • Cherry paradajz 200 g
  • Chili paprika 2-3 kom
  • Začin za piletinu 2 kašičice
  • Voda 150 ml
  • Ulje 100 ml
  • Dodatni začine (peršun, so…) – po želji
 Priprema (45 min, srednje zahtjevno, 2 osobe):
  1. Pileće meso staviti u jednu posudu te ga začiniti začinom za piletinu.
  2.  Dodati u piletinu malo maslinovog ulja i ostaviti da upije začine 15-tak minuta.
  3.  Krompir oguliti, oprati, izrezati na željenu veličinu, staviti u nauljenu tepsiju u kojoj će se peći te ga začiniti I staviti malo soli i peršuna.
  4.  Između kriški krompira poredati piletinu.
  5.  Preko krompira dodati cherry paradajz i chili paprike.
  6.  Po želji dodatno začiniti sve i preliti sa 150 ml vode.
  7.  Peći na 250 stepeni 45 minuta.

www.madi.ba