BiznisHranaVijesti

Sočna, pikantna Madi pileća prsa

Sastojci:

  • 500g Pileći file MADI
  • 300g šampinjona
  • Pikantni začin
  • Ruzmarin
  • Crni i bijeli luk
  • Puter
  • 100 ml mlijeka
  • 1 kašika brašna
  • Muškatni orah
  • So

Priprema (60 min, srednje zahtjevno, 2 osobe):

  1. Pileći file dan prije marinirati u pikant začinu, a zatim ga na puteru u jako zagrijanoj tavi pržiti s obje strane, nakon toga poklopiti par minuta da bi zadržalo sočnost.
  2. Kada je file pečen izvaditi ga i na istu masnoću dodati crni, bijeli luk i šampinjone i malo putera.
  3. Na kraju posuti jednom kašikom brašna i preliti sa mlijekom pa dodati muškatni orah.

Prijatno!

www.madi.ba

Recept pripremila: Nisveta Sirovina