BiznisHranaVijesti

MADI pileći bataci sa sirom

MADI pileći bataci sa 5 vrsta sira
Sastojci:
  • MADI bataci
  • Maslinovo ulje
  • Puter
  • Brašno
  • Mlijeko
  • Topivi sir
  • Muškantni orah
  • Začin za piletinu

Priprema (45 min, srednje zahtjevno, 2 osobe):
  1. Batake MADI (količina po želji) začinite začinom za piletinu.
  2. Prelijte ih maslinovim uljem i pecite dok ne porumene.
  3. Napravite bešamel sos od putera, brašna, mlijeka i malo muškatnog oraha, te mu dodajte smjesu u prahu  “4 vrste sira”. Peta vrsta sira je topivi sir po izboru.
  4. Kada su MADI bataci pečeni, prelijte ih pripremljenom smjesom i poredajte listiće topivog sira.
  5. Vratite batake u pećnicu na 3 minute da se sir zapeče.

www.madi.ba