Danas smo pripremali brze fritule sa Milkos jogurtom.
Recept:
- 1 jaje
- 180 Milkos jogurta
- 2 kašike šećera
- 1 vanilin šećer
- pola kesice limunovog šećera
- prstohvat soli
- 200 g brašna
- pola praška za pecivo
Priprema:
Umutiti jaje, jogurt, sve tri vrste šećera i sol. Dodati brašno i prašak za pecivo, pa sve dobro umutiti. Dobiti ćete gušću smjesu, koju treba prebaciti u kesu za ukrašavanje, sa širokim otvorom, ili običnu kesu za zamrzavanje kojoj odrežemo vrh. U šerpi zagrijati ulje na srednju temperaturu. Pazite da ulja bude dovoljno. Istiskujte fritule iznad šerpe, i kada izađe mali dio smjese (približno jednake dužine kao i širine), režite nožem tako da upadne u vruće ulje. Ponoviti dok ne popunite šerpu da fritule imaju dovoljno prostora oko sebe, tako da se same mogu okretati kada se napušu. Pržite ih tako par minuta, i vadite na ubrus da popije višak ulja. Ponoviti dok ne potrošite smjesu. Pospite ih šećerom u prahu i poslužite uz čokoladu, šlag, voće, sladoled. Prijatno!


