BiznisHranaVijesti

MADI piletina u susamu

MADI recept: Piletina u susamu 😍😍

Sastojci

  • MADI pileći file
  • brašno
  • prezla i susam
  • 2 jaja
  • sol i papar
  • maslinovo ulje
  • grančica peršuna
  • limun
  • senf, majonez, pavlaka
  • crna maslina
  • mješavina začina
  • pomfrit

Priprema:

  1. Meso isjeći na trakice.
  2. Jaja posoliti i kratko umutiti.
  3. Panirati na bečki način.
  4. Trakice od piletina staviti u brašno pa u jaja te zatim u mješavinu prezle i susama.
  5. Postupak ponavljati dok ne potrošimo svu pripremljenu piletinu.
  6. Tako prirpremljenu pržiti u dubokoj masnoći.
  7. Pečenu piletinu vaditi na tanjir prektiven ubrus papirom kako bi upio višak masnoće.
  8. Uz panirane pileće štapiće poslužiti sos napravljen od majoneze, senfa, pavlake te sitno sjeckanih krastavica u koje dodamo sok od pola limuna te mješavinu začina po želji. Sve zajedno izmješamo kako bi se sastojci sjedinili.
  9. Na tanjir serviramo pomfrit kao prilog te preko poredamo paniranu piletinu i za potpuni užitak poslužimo pripremljeni sos.
  10. za dekoraciju iskoristimo tanko sječene kriške limuna, peršunov list i sitno sjeckanu crnu maslinu.

Prijatno!

https://www.madi.ba/recepti/madi-piletina-u-susamu