BiznisHranaIndustrijaVijesti

Swity: Vegafruit džemovi i marmelade

Fruby prerađevine od voća su džemovi i marmelade, koji su proizvedeni iz voćnih kaša koje proizvodimo u vlastitoj režiji. 95% sirovina se nabavlja sa područja Bosne i Hercegovine, sa lokalnih voćnjaka. Proizvedeni su iz najkvalitetnijih sorti voća, pod strogo kontrolisanim uslovima. Idealan su doručak za cijelu porodicu, a pogotovo za najmlade članove, kao odličan namaz. Vrlo lako se mažu na palačinke. Pružaju vam dodatnu dozu voća, za one koji ga nemaju vremena koristiti u redovnoj ishrani. Fruby džemove možete pronaći u staklenoj ambalaži u gramažama od 400g i 820g i u kanticama u gramažama od 700g i 2300g.

Domaći proizvođač sokova, džemova i zakiseljenog povrća Swity d.o.o. na tržište je plasirao redizajnirane Fruby džemove u plastičnim kanticama, a tradicionalni, dobro prepoznatljivi kvalitet sada je serviran u moderno pakovanje.

Fruby džem proizvodi se u saradnji sa domaćim farmerima i stopostotni su bosanskohercegovački proizvod, navodi se u saopćenju ove komapnije iz Gradačca.

“Fruby džemovi se proizvode iz voćnih kaša koje dobijamo u vlastitim pogonima od sirovina porijeklom iz Bosne i Hercegovine. Na ovakav način mi podržavamo male proizvođače koji na svojim plantažama sa puno ljubavi i pažnje proizvode najkvalitetnije voće. Ovo je naš koncept zaokružene proizvodnje, čime dajemo vlastiti doprinos jačanju proizvodnje hrane i unaprijeđenju ekonomije Bosne i Hercegovine”,

Fruby džemovi proizvode se u staklenim teglicama od 400 gr i 820 gr, te u plastičnim kanticama u gramaži od 700 gr i 2.300 gr. Bez konzervansa su i vještačkih zaslađivača, a proizvode se po tradicionalnim recepturama.

Idealno ih je koristiti kao ukusni i zdravi doručak uz šoljicu kafe ili čaja. Odlična su kombinacija uz palačinke, kao dodatak kolačima daju mekoću i prirodan voćni okus.

Fruby džemovi proizvode se u različitim okusima, kao što su šljiva, šipak, drenjak, marelica, breskva, višnja, jagoda, malina i kupina.

Kompanija svoje poznate brandove Vegy, Fruby i Swity izvoze u zemlje Arapskog zaljeva, Hrvatsku, Njemačku, Sloveniju, Crnu Goru, sa perspektivom daljeg širenja asortimana na tržištima SAD-a, Danske, Švicarske, i drugih zemalja.

Trenutno od proizvodnje u ovoj fabrici živi 70 radnika i njihovih porodica, ali i nekoliko hiljada kooperanata. Godišnje se za potrebe fabrike u Gradačcu otkupi oko 5.000 tona voća i povrća od domaćih farmera.

Cjelokupan proces proizvodnje odvija se po originalnoj tradicionalnoj domaćoj recepturi. Koristi se isključivo svježe voće i povrće u procesu proizvodnje kontroliranog kvaliteta.

Svi sokovi su bez konzervansa i zaslađivača, jer većina zaslađivača koji se mogu naći u sokovima plasiranim na našem tržištu, nije primjerena u ishrani i dio istih je zabranjena u EU, navodi se u saopćenju ove komapnije iz Gradačca.

www.swity.ba