BiznisHranaVijesti

Zenička industrija mlijeka-Proizvodi

Domaće, prirodno, zdravo, bez aditiva i konzervansa.
Vaša ZIM d.d. Zenica – Vaše pravo na zdravu ishranu!

ZIM-ov tečni jogurt  – lider među konkurencijom! Idealan fermentirani napitak izvor je visokovrijednih sastojaka za kvalitetnu ishranu svakog čovjeka. ZIM-ov tečni jogurt je dijetalni, niskokalorični mliječni proizvod, lako probavljiv i uravnotežen artikl za sve uzraste. Povećani sadržaj mliječne kiseline pospješuje mikrofloru probavnog trakta, podvostručuje resorpciju soli kalcija i fosfora i snižava količinu holesterola u krvi. Jogurti se posebno preporučuju osobama koje imaju probleme sa probavom.

ZIM Kisela pavlaka. Lagana i osvježavajuća, ZIM-ova pavlaka/vrhnje sa 12% mliječne masti.

ZIM Maslac i njegove zdravstvene prednosti:
Može vam pomoći smanjiti šanse za rak. Maslac je bogat beta-karotenom, spojem koji vaše tijelo pretvara u vitamin A. Beta-karoten povezan je sa smanjenim rizikom od raka pluća i raka prostate. Moglo bi pomoći vašim očima. Beta-karoten u maslacu može usporiti brzinu gubitka vida ili starosnu makularnu degeneraciju (AMD). Može vam pomoći u jačanju kostiju. Maslac sadrži vitamin D, hranjivu tvar koja je vitalna za rast i razvoj kostiju. Također ima kalcij koji je neophodan za čvrstoću kostiju. Kalcij također pomaže u sprječavanju bolesti poput osteoporoze , stanja koje kosti čini slabim i krhkim. Može pomoći da vaša koža bude zdravija. Maslac također sadrži vitamin E koji igra važnu ulogu u zdravlju kože. Hranjiva tvar smanjuje oštećenja uzrokovana UV zrakama, smanjuje upalu kože i poboljšava zacjeljivanje rana na koži.

Zim Mlijeko, svježe mlijeko u Pure-Pak ambalaži sa praktičnim čepom. Svježe je opet IN! Prirodno do zadnje kapi – ZIM svježe mlijeko!

ZIM Sir,  Lider među svježim sirevima u redizajniranom izdanju! Novi dizajn, ali stari, provjereni kvalitet!

www.zim.ba