KošarkaSportVijesti

Džanan predvodio Real do trijumfa

Džanan predvodio Real do trijumfa protiv Zvezde

Košarkaši Reala gostovali su u Beogradu kod Crvene zvezde u okviru redovnog kola Eurolige. Do pobjede su došli igrači iz Madrida uvjerljivim rezultatom 79:59.

Tokom prvog perioda košarkaši Reala imaju blagu prednost, izjednačen rezultat bio je samo na početku ove dionice. U završnici ovog perioda gosti idu na 9 razlike, 25:16, glasio je rezultat nakon 10.minuta igre. Do prve dvocifrene prednosti Kraljevi dolaze na početku drugog perioda 28:17. Igrači Zvezde u ovim momentima utakmice nemaju odgovor na igru Reala. Domaći tim u dva navrata smanjuje na jednocifreni zaostatak, a Realu prilazu na zaostatak od četiri poena 32:36, na nešto više od minut do odmora. Prvo poluvrijeme završeno je rezultatom 38:34 za Real.

Musa je bio najefikasniji kod Kraljeva sa 11 ubačenih poena. Kod Zvezde je Nedović ubacio 14 poena.

Zvezda bolje otvara treći period utakmice serijom 8:0, dolazi do prvog vodstva na utakmici 42:40 bilo je u 23.minuti utakmice. Potom domaćin ide na plus pet 47:42. Real ubrzo mini serijom 5:0 dolazi do poravnanja. Završnica treće dinoce pripada Realu koji novom serijom poena pravi razliku od 6 poena, 51:57 bilo je u korist Reala nakon 30. minuta igre. Početkom četvrtog perioda gosti idu na dvocifrenu prednost 61:51. Do kraja utakmice Zvezda nema snage za novi povratak u utakmicu. Real dvocifrenu prednost kontroliše do kraja utakmice i zasluženo dolazi do pobjede.

Musa je sa 19 poena i 6 predvodio Real, Tavares je dodao 17 poena i 12 skokova a Cornelie 12 poena. Kod Zvezde Nedović je ubacio 18, a Petrušev 17 poena.

 

www.bhbasket.ba