BiznisHranaVijesti

Dimljeni pileći file MADI

Dimljeni pileći file MADI u umaku od špinata i gljiva

Sastojci:

  • 200 g Dimljeni pileći file Grande Special
  • 300 g šampinjoni
  • 200 g špinata
  • 200 ml vrhnje za kuhanje
  • 50 g topljeni sir
  • Mrkva
  • Luk

Priprema (45 min, srednje zahtjevno, 2 osobe):

  1. Sitno isjeckani luk dodati na zagrijano ulje i kratko propržiti.
  2. Dodati naribanu mrkvu i isjeckane šampinjone i na srednjoj temperaturi pržiti.
  3. Kada su šampinjoni gotovi dodati špinat i dimljena pileća prsa koja smo prethodno isjekli u kockice.
  4. Dodati začine po želji i pržiti oko 5 minuta da špinat omekša.
  5. Dodati vrhnje za kuhanje I topljeni sir i ostaviti još 5-10 minuta da se dinsta.

www.madi.ba