BiznisHranaVijesti

Milkos jogurt

Za brzi doručak ili laganu večeru idealne su pljeskavice od tikvica, mrkve i krompira. Light varijanta pravih gurmana. Recept…
Sastojci:
  • 1 srednji krompir
  • 2 manje mrkve
  • 1 tikvica
  • 1 jaje
  • palenta i začini
Priprema:
  • Sitno izrendati krompir, mrkvu i tikvicu, posoliti. Ostaviti u cjediljki desetak minuta, pa još dodatno kašikom ocijediti svu tečnost iz njih.
  • Dodati 1 jaje, vegetu i biber, pa sve dobro izmiješati.
  • Dodati 4 kašike palente. Sve dobro izmiješati pa vaditi kašikom za sladoled, kako bi svaka bila jednaka. Prstima oblikovati pljeskavicu pa blago uvaljati u mješavinu brašna i palente.
  • Pržiti u tavi, na ulju, na niskoj temperaturi, kako bi se fino ispekle.
  • akođer, možete ih redati u pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagrijanoj pećnici na 200°C dok ne porumene.
  •  Vaditi na ubrus pa poslužiti uz jogurt.

www.milkos.ba