BiznisHranaVijesti

Solana Tuzla: Recept-Musaka

Musaka sa patlidžanom i tikvicama je laganije jelo koje možete spremiti i u toplijim danima.

Način pripreme:

  • Tikvice i patlidžan isjcite na kolutove. Patlidžan začinite Tuzlanskom i pustite da odstoji.
  • Zemljanu posudu namažite maslacem i uljem, pa redajte red povrća, red mesa, red sira. Svaki red začinite pa poprskajte uljem. Posljednji red mora biti povrće. Stavite u rernu da se peče oko 40 min na 200°C.
  • Izvaditi musaku iz rerne i preliti sa bešamel sosom, a onda vratiti u rernu i dopeći 15 min na 200°C.

Namirnice (za 2 osobe):

  • Mljeveno meso 300 g
  • Tikvice 250 g
  • Patlidžan 250 g
  • Ulje 0,5 dl
  • Povlaka 2 dl
  • Masni kravlji sir 100 g
  • Maslac 20 g
  • Brašno 10 g
  • Žumance1 kom
  • Tuzlanska *
  • Biber
  • Do-Do začin

www.solana.ba